VILLKOR

UTHYRNINGSVILLKOR

_________________________________________________________________________

Betalningsvillkor & Avbokningsregler
Fakturan skickas i samband med returen via mail, 10 dagars betalningsvillkor.
Vid avbokning 30 dagar fram till 7 dagar innan debiteras 50% av ordervärdet.
Vid avbokning 7 dagar innan och fram till uthyrningsdagen debiteras 100% av ordervärdet.

Hyresperiod
För vardag är normal hyrestid tre dagar, leverans/upphämtningsdag, festdag/användningsdag och returdag. För helger är normal uthyrningsperiod 5 dagar, tors – mån. Skulle hyrgodset inte vara tillbaka på returdagen debiteras hyrestagaren löpnade tills dess att hyrgodset är återlämnat. Önskas längre hyresperiod kan vi ordna det efter överenskommelse.

Vad händer om något går sönder?

Vid hämtning: Vi godkänner inga anmälningar om saknat/skadat hyrgods i efterhand. När hyrgodset lämnat vårt lager ansvarar hyrestagaren för hyrgodset. Vi försäkrar att föremålen är hela och fungerar vid utlämning – om inget annat uppges. Skulle något vara skadat eller saknas vid leverans (om vi levererar till er) kontakta oss direkt.

OBS! Många av våra föremål är väldigt gamla, vissa över 100 år där av är det normalt att det t.ex. finns krackeleringar i porslinet eller repor på silverbesticken – det finns en historia i alla våra föremål.
Vid retur: Skulle något gå sönder, bli skadat eller saknas vid retur kommer du som kund att bli fakturerad för det skadade/förlorade föremålet.

Återlämning

Glas

Vätska/dryck ska hällas ut innan de ställs ner i backarna – diskning ingår.

Bestick

Silverbestick och guldbestick skall sköljas av från matrester, men ej ligga i blöt under en längre tid. Annars riskeras rost och oxidation, vilket ni som kund kan komma att debiteras för. Vi diskar besticken – det ingår i hyrespriset.

Porslin

Porslinet är ömtåligt och ska ENDAST handdiskas. Porslinet ska sköljas av innan det lämnas tillbaka, diskning ingår dock i priset. Skulle porslinet skadas p.g.a. felhantering kan ni komma att bli fakturerade för det. 

Vaser/ljusstakar/möbler/mattor

Alla andra föremål som inte används till förtäring så som vaser, ljusstakar, möbler, mattor och annan dekor ska återlämnas i samma skick som när föremålet hämtades/levererades. Skulle något gå sönder eller saknas vid retur kommer ni bli fakturerade för det skadade/förlorade föremålet.

Ljusslingor/lampor

Alla slingor och ljuskällor skall hanteras varsamt. Vid nedmontering skall slingorna rullas ihop som de kom vid upphämtning. Slingorna får EJ slängas i en låda utan att ha rullats ihop. Annars kan ni som kund debiteras för extra hanteringskostnad, minimum 550 kr.

Leverans och upphämtning

Vid bokad leverans och upphämtning gäller följande:

Rental Stories står för leverans och upphämtning enligt offererat och bekräftat pris. Godset lastas av vid angiven leveransadress. Rental Stories står inte för upp- eller nedriggning av godset samt städning. Vid upphämtning skall godset vara nerpackat och redo för avfärd. Arbetstid utöver villkoren kommer att debiteras på slutfaktura.

Personuppgiftslagen
Vi är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar i samband med bokning. Vi kommer att behandla personuppgifterna i syfte att administrera bokning och betalning samt för att i övrigt kunna fullgöra våra förpliktelser och tillvarata rättigheter enligt de avtal som ingås med dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till inkassoföretag, myndighet/domstol för indrivning, fastställelse och fullgörande av dina avtalsförpliktelser.

Du har rätt att en gång per år utan kostnad, efter skriftlig begäran, få ta del av vilka uppgifter som registrerats, uppgift om hur dessa används, varifrån uppgifterna har hämtats samt att få information om eventuella mottagare till vilka uppgifterna har lämnats ut. Du har rätt att när som helst begära rättelse av eventuellt ändrade eller felaktiga uppgifter.

Om du lämnar ditt aktiva medgivande får vi använda personuppgifterna för marknadsföring av vår verksamhet.

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select ”Remember Me”, your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com