VANLIGA FRÅGOR

ÄR PRISERNA INKL. ELLER EXKL. MOMS?

Alla priser är exklusive moms.

 

HUR BOKAR JAG HYRGODS?

Lägg till de produkter du önskar i varukorgen. Fyll i dina uppgifter, samt vilka dagar du önskar hyra produkterna. Klicka på ”offertförfrågan” så återkommer vi med en offert inom kort. Kolla sedan över offerten så att den stämmer med dina önskemål och återkom till oss. Efter det skickar vi en bekräftelse och när du mottagit den är det bokat och klart!

 

KAN JAG ANVÄNDA MIG AV ERA TJÄNSTER OM JAG HAR ETT EVENT UTANFÖR STOCKHOLM?

Vi levererar max 2 timmar från Stockholm, enkel resa. Ska man anordna ett event längre bort än så går det bra att hämta upp och lämna själva hos oss. För hjälp med set up och design på annan ort, kontakta oss på info@rentalstories.se

 

HUR TIDIGT BÖR JAG BOKA?

För att vara säker på att det du önskar hyra finns ledigt ditt datum så bör du boka så snart som möjligt.

 

NÄR BETALAR JAG?

Fakturan skickas via mail i samband med returen med 10 dagars betalningsvillkor. Alla priser är exklusive moms.

 

OM JAG VILL AVBOKA?

Vid avbokning från 30 dagar fram till 7 dagar innan bokat datum debiteras 50% av ordervärdet. Vid avbokning 7 dagar innan och fram till uthyrningsdagen debiteras 100% av ordervärdet.

 

HUR LÄNGE FÅR JAG HYRA?

Normal hyresperiod är tre dagar; leverans/upphämtningsdag, festdag/användningsdag och returdag. Skulle hyrgodset inte vara tillbaka på returdagen debiteras hyrestagaren löpande tills dess att hyrgodset är återlämnat. Önskas längre hyresperiod, kontakta oss för offert.

 

SKA JAG HÄMTA ELLER LEVERERAR NI?

Du får välja vad som passar dig bäst! Antingen hämtar du upp hyrgodset hos oss efter överenskommelse eller så levererar vi till dig. Kontakta oss för kostnad av leverans. Vi hjälper också gärna till med set up, dukning och styling – läs mer under Tjänster.

 

VAD HÄNDER OM NÅGOT GÅR SÖNDER?

När du hyr av oss åtar du dig att lämna tillbaka hyrgodset i samma skick som vid mottagandet. Skulle något vara skadat eller saknas vid leverans, kontakta oss direkt. Vi godkänner inga anmälningar om trasigt eller saknat hyrgods i efterhand. Om något går sönder eller blir skadat under uthyrningsperioden kommer du som kund att bli fakturerad för det hyrgodset.

 

VEM DISKAR?

Rental Stories diskar, så att du bara behöver tänka på att ha kul!

-Vid leverans eller upphämtning av porslin kommer du att bli informerad om vad som gäller för det du hyrt.

-Mycket av vårt porslin är ömtåligt och får ENDAST handdiskas.

-Innan återlämning skall porslinet skrapas av och sköljas rent från eventuella matrester. Diskning ingår dock i uthyrningspriset.

-Skulle porslinet skadats p.g.a. felhantering kan du komma att bli fakturerade för det.

-Alla andra föremål (så som möbler, ljusstakar mm) som inte används till förtäring ska återlämnas i samma skick som när de hämtades/levererades.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com